Intuitieve kindercoaching en -massage

gespecialiseerd in hooggevoeligheid

Hallo,mijn naam is Tjitske Terpstra. Ik ben in 1980 in Makkum geboren, in ons mooie Friesland. Momenteel woon ik met veel plezier, samen met mijn 2 kinderen, in Franeker.  In mijn vrije tijd zoek ik graag de ontspanning op dmv sporten, wandelen of lezen. Ook doe ik een paar uurtjes per week vrijwilligerswerk op de school van mijn kinderen.

 

Ik heb tot nu toe altijd in de zorg/met mensen gewerkt en dan voornamelijk in de kinderopvang. Kinderen zijn echt mijn passie en dan vooral hun eigenheid. Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen manier van ontwikkelen en omgaan met de dingen die ze tegenkomen. Omdat dit mij zo interesseert, ben ik mij hier ook altijd verder in aan het verdiepen door middel van studies, trainingen en cursussen. In ben begonnen met de opleiding spw-3 kinderopvang. Daarna heb ik vele jaren in de kinderopvang gewerkt en heb ik van 2005 tem 2007 mijn eigen kinderopvang TjitsKids gehad op Vlieland.

 

Daarna zijn onze eigen kinderen geboren en was ik daar even druk mee. In 2012/2013  heb ik bij centrum Tea Adema in Burgum verschillende opleidingen gevolgd, waaronder kindercoach, opvoedcoach, systemisch- en contextueel coachen, kids` skills en echtscheidings- en verliesverwerking. Eind 2015 heb ik bij Eigentijdse Kinderen in Amsterdam een 5 daagse training gevolgd om me verder te specialiseren in coachen bij hooggevoeligheid. Begin 2016 heb ik de cursus kindermassage en docent onderlinge kindermassage gevolgd bij massageschool Diana in Jirnsum. Dit leek me een mooie aanvulling bij het coachingswerk.

 

Op 16 februari jongstleden heb ik nog een verdiepingsdag voor kindercoaches met als thema Omgaan met boosheid  gevolgd en in april staat er nog een dag gepland om me te verdiepen in hooggevoelige kinderen met een sterke eigen wil. Momenteel doe ik een schriftelijke cursus speltherapie en liggen er nog een aantal cursussen op mij te wachten en ben ik bezig met de afronding van een training om individuele weerbaarheidsessies te kunnen geven.

In ons gezin zijn we allemaal hooggevoelig op onze eigen manier, dus ik weet uit eigen ervaring waar je dan allemaal tegenaan kunt lopen.